page

Függetleneket az ország irányításába I.

Hosszas beszélgetésekből, felmérésekből, kommentárok kiértékeléséből, arra a következtetésre jutottunk, hogy - egy évvel a választások előtt - civil egyesületi formációként, el kell kezdeni a független, népjelölt képviselők toborzását.

Ez a képviselői forma ma Magyarországon nagyon gyerekcipőben jár.

106 körzet képviselői ülnek a törvényhozás házában, a parlamentben.

Jelenleg 12 független képviselőnek van mandátuma (ezek is csak egy pártból való kilépés vagy kizárás miatt lettek,,függetlenek")

Minél több,,igazi" független, népjelölt képviselőt tudunk bejuttatni a törvényhozásba, annál erősebb egység szállhat szembe a kormány-párthatalom ellen, amely természetesen ugyanolyan arányban gyengül is, mint amennyi független áll velük szemben.

Célunk, hogy minél több jelöltet tudjunk mozgósítani a választásokra és minimum 12 népképviselőt bejuttatni a parlamentbe (egy törvényjavaslat benyújtásához ez a független létszám kötelező) Az általunk kidolgozott programpontok elfogadása biztosítja az egységes fellépést és a közös irány képviseletét. Így megakadályozható, hogy a képviselők között belső viszályok alakuljanak ki (a törvényhozásban egy egységes erőt kell alkotniuk, hiszen egyenként, mint jelenleg, nem lehet esélyük a pártok ellen).

Természetesen semmi nincs kőbe vésve, a programokat lehet (közösen) módosítani, újakat beterjeszteni, a választókörzetek igényei szerint. Optimális eredmény a megyénkénti 1-1jelölt pozícióba hozása lenne, ez 19 mandátumot jelentene.

Amennyiben egy központi, koordinációs technikai párt (párt irányítás és hatalom nélkül) fogná össze e képviselőket, akkor ugyanolyan hatékonyan lehet kilépni a választópolgárok elé, mint ahogy azt a „nagy” pártok teszik. Adminisztrációs, logisztikai, marketing, média tevékenységekben nyújthat segítséget, hiszen a politikai elit gigantikus gépezete ellen a független képviselők szinte esélytelenek az érdemi, eredményes munkában. Ha úgy tetszik, létrejöhetne a Független Képviselők Szakszervezete.

Nem táplálunk illúziókat, azzal szemben, hogy mindjárt kormányzói (többségi) helyzetbe kerülhetnek e képviselők, de ha egy ellensúlyt, bizonyos féket tudunk generálni a mindenkori kormánypárt ellen, akkor már jó úton haladunk, és talán – követve a jó példát - útjára indulhat a pártnélküli demokrácia kiépítése.

Segítsen, támogasson bennünket e célok elérésében.

Egy ütőképes, független képviselői erő a parlamentbe!

Mi nem ismerhetjük az összes, egész országban élő, arra érdemes és - nem utolsó sorban - tenni akaró személyt, ezért indítjuk útjára a következő felhívást:

Motiválja az arra érdemesnek tartott személyeket, vagy nevezze meg azokat, akik Ön szerint alkalmasak lennének arra, hogy Önöket képviselje a törvényhozásban, az ország irányításában.

Mi felvesszük az illetővel a kapcsolatot és megbeszéljük a lehetőségeket. Tudjuk, hogy vannak patriótaérzésű, művelt, különleges képességekkel rendelkező állampolgárok Magyarországon, csak meg kell találni őket.

Segítsenek nekünk ebben és győzni fogunk, a magyar nép nevében.

Köszönjük.

Jelen pillanatban ennyi „független” képviseli a nép érdekét (a többi pártkatona)

http://www.parlament.hu/aktiv-kepviseloi-nevsor

 


Kommentek