page

Magyarok számüzetésben

Magyarok száműzetésben!

Sajnos sok esetben csak szerencsepróbálásról van szó, melynek eléggé kétes a kimenetele. Több külföldön élő magyarok által létrehozott portálon olvashatóak a következő posztok:

Munkát keresek XY városban vagy a környékén, Best Replica Watches nyelvtudás nincs, de hamar tanulok. Szállás kell.

Nyelvtudást nem igénylő munkát keresek sürgősen XY városban. Minden érdekel.

Sürgősen szállást keresünk barátnőmmel XY városban. Stb.

Németországban 2,5 – 2,8 Millió munkanélküli és 8,4% alulfoglalkoztatott (csökkentett, félnapos) egy 80 Milliós országban 6% munkanélküli kvótát jelent.

A legfontosabb tény az, hogy nyugaton nem munkaerőhiány van, hanem az olcsó munkaerő által szerzett profit megszerzése a cél. Mindenekelőtt a közép európai országokból érkezők dolgoznak, olyan bérekért melyre a német munkavállaló nem akar, vagy egyszerűen nem éri meg neki jelentkezni.

Nézzük a legnagyobb havi kiadást, a lakást: Régióktól, kis és nagyvárosoktól függően különbözően drágák az albérletek (Németországban minden második ingatlan bérlakás)

Vegyük például Münchent: Egy 30 nm garzonlakás 4-500 € ba kerül és persze kikötés, hogy max. 2 ember lakhatja. A bérleti szerződést csak úgy írjuk alá, ha van a zsebünkben 2000 € mert az azonnal ugrik a kaucióra (3 x lakbér) + első havi lakbérre. Természetesen, ha már családról van szó, akkor kell a 3 szoba, ami 1000 € alatt nemigen kapható. (itt már 4000 € az azonnali „beugró”)

Ahhoz azonban, hogy elfogadják a pár ezer Euródat előlegként, ahhoz fel kell mutatnod minimum 3 hónapos bejelentett munkahelyi igazolást, melynek 2,5-3 szorosának kell lennie, mint a lakbér összege. Ha ez is meg van, akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy miből és hogyan rendezd be a gyönyörűen fehérre meszelt (ugyanúgy is kell leadni) tök üres lakásodat.

Így természetesen nem csoda, hogy arról nem szólnak a hazalátogatók, hogy a legtöbbjük lakókonténerben (építőipar), munkásszállón (takarítók) vagy a cég saját szállásain, lakásaiban laknak, melyeknek nyilván az a veszélye, hogy ha felmondanak a vállalatnál, akkor költözhetsz a lakásból is. Azonnal. Azzal sem dicsekednek a külföldi munkavállalók, hogy a 8 órás munkaidőt csak hírből ismerik és a hétvége is bizonytalan, hogy munkaszüneti nap-e. Mindezt 1000-1200 € fizetésért. Az hogy emiatt családok mennek tönkre és nagyobb bajba kerülnek, mint a „megoldás” előtt, az csak hab a tortán, de a kényszer nagy úr.

Ezzel azt szeretnénk érzékeltetni, hogy mennyire alapvető követelmény a magyar bérrendezés ahhoz, hogy a külföldi munka elveszítse – amúgy is kétes értékű –vonzerejét és a kint levőket hazahozhassuk, vagy legalábbis megfékezhessük a további elvándorlást.

A mindenkori magyar kormánynak kötelessége a magyarok magyarországi megélhetésének biztosítása, a népjólét növelése, és a gazdaság mindenki által érzékelhető fejlesztése.

A magyar béreknek el kell érniük a 300.000 Ft.-os Nettó átlagkeresetet a jelenlegi 260.000* bruttóval szemben, ami a jelenlegi adózási rendszer mellett alig 175.000 Ft. vagyis kb.583 € jelent nettóban. (*aktuális átlagjövedelem)

Ez, ha figyelembe vesszük az irdatlan, több milliárdos, különböző kétes helyekre folyó összegeket, nem is annyira lehetetlennek tűnő dolog. Annál szomorúbb, hogy a jelenlegi kormány ezt az elementáris problémát mellékesen, félvállról és pökhendi módon kezeli. A változás 2018-tól az Önök kezében van. Éljenek vele.

A Magyar Alternativa


Kommentek

Név: MA
Azon vagyunk Uram, hogy minden magyar a hazájában találhassa meg a megélhetését és ne kényszerböl éljen, tartózkodjon külföldön. Vissza az országot, vissza a hazát.
dátum: 2017-03-07 17:49:12
Név: Köves István
Szükségünk van az EGYÜTTMŰKÖDÉSRE VELETEK, és a MAGYARORSZÁGON MARADT CSALÁDTAGJAITOKRA, ROKONAITOKRA, BARÁTAITOKRA!!!! eZ KÖZÖS ÜGYÜNK!!!
dátum: 2017-03-07 08:25:23
Név: MA
Ezért adtuk írásunknak a "számüzetés" címet.
dátum: 2017-03-06 21:13:12
Név: Jekkel Istvánné
Tiszteletem! Az Önök szövegéből idézek: "Sajnos sok esetben csak szerencsepróbálásról van szó, melynek eléggé kétes a kimenetele." Ez kísértetiesen hasonló ahhoz, amit Orbán Viktor mondott, nevezetesen azt, hogy a fiatalok "kalandvágyból" mennek külföldre dolgozni. Lehet, hogy van ilyen is, de sajnos nem ez a jellemző. Az én fiam pl. azért ment külföldre dolgozni, mert itthon pontosan annyi munkabért ajánlottak neki (nettó 60 ezer forintot), amennyibe az albérlete került volna Budapesten. Itt vidéken nem talált munkát. Az átlagkeresetet nem tudom, hogy kik állapították meg, és milyen adatok alapján. Lehet, hogy a fővárosban ez valós, de, hogy vidéken (falvakra gondolok) ennek kb. az egyharmada igaz, az biztos. Az, hogy a magyarok miért nem tesznek ez ellen, nem tudom. Úgy látszik, "nekünk" üveghíd, stadionok, közmunka, és béna ellenzék kell. :(
dátum: 2017-03-06 09:17:10