page

Internet(FB) ellenzék

Hogyan lehet az internetes (FB) mozgalomnak sikere

Sok elégedetlen szervezet, csoport, képviselet müködik az interneten, több, kevesebb résztvevövel, hozzászólóval, „Like“ olóval. Van egy, pár száztól több tizezerig terjedö elosztás a különbözö fórumokon, nyilván itt a bizonytalan, pártnélküli, de változtatni akarókról van szó. Ez jelenleg 35-42 % között mozog. A többi szavazó már valamelyik pártra tette le a voksát és ki is tart mellette. A legnagyobb feladat a sok ellenzéki csoport összevonása egy „ütöképes“ egység létrehozásához. Ez közös érdek, hiszen a tíz, húsz vagy ötvenezres létszámú szervezeteknek is elveszik a hangjuk, ha az általuk támogatott párt, szövetség, szervezet nem jut be a parlamentbe. A bejutási határ pedig – tudvalevöen – 5% ami kb. 8,5 millió szavazótól 425 000 szavazatot jelent!! De itt még mindig csak az 5% os küszöbröl beszélünk.

A kormányváltás viszont csak 30% elérésével, azaz 2.500 000 szavazattal valósítható meg!!

Összefogást hirdet a baloldal. De mi van, ha a többség nem a baloldaltól várja a kormányváltást, hiszen - nyilvánvaló okokból - sokan nem a régi rendszert szeretnék visszaállitani, hanem egy valóban új irányzatot szeretnének megvalósítani?

Jelen pillanatban kb. 5.000 000 FB felhasználó van Magyarországon. Legyen ebböl kb. a fele kormánypárti plussz az összes balodalt támogató résztvevö, de még igy is lenne reális esély a sikerre, hiszen a maradék még mindig elegendö lenne a 30% eléréséhez.

Hogyan müködne egy „Virtuális Szavazó(FB) Tábor“?

Jelölné magát minden új párt(pártocska), szervezet, közösség, mozgalom amik a kormányváltásban vállalnak aktiv szerepet és programjukkal, arculatukkal, politikai irányukkal, kiállásukkal „küzdenek“ a „VSZT“ szavazataiért és egyben a lehetöség is megadatik, hogy olyan program álljon össze ami egy ekkora tábor elvárásait is tükrözi.Természetesen nevezeheti mindenki az Ö személyes favoritját is. Erre van még kb. egy év, miután „VSZT“  (az összes ezirányú 2.500 00 felhasználó) meghozná a döntést valamelyik szervezet javára. Ekkor az amerikai rendszer alkalmazásával, miszerint nincs elsö, második, harmadik helyezett, hanem a gyöztes visz mindent – az alulmaradt indulók beleegyezésével és támogatásukkal – a gyöztes megkapja a 30% os „Virtuális Szavazó Tábor“ támogatást, amivel már le lehet váltani a kormányt.

Csak és kizárólag ilyen mennyiségü támogatással lehet valamit érdemben elérni.

Gyöztesröl beszélünk ugyan, de vesztes sem lehet senki, hiszen minden résztvevö, szavazó, jelölt, közremüködö egy célért „versenyzett“ ami így – mindenki érdemével – sikerre jutott. Ezt a pártot lehet listázni, jelölteket állitani, az ajánló (kopogtató) lapokat a nyertes párt embereinek átadni és jöhet a kormányváltás + pezsgö pukkantás.

 

Lehet tiltakozni, lehet szervezkedni, lehet másokat meggyözni vagy támogatni és végsö soron lehet másra szavazni. Ha elegen teszik és gondolják ezt, akkor másképp fognak menni a dolgok. Ha nem, akkor ez marad. Nem azért mert diktatura van, hanem azért mert ez tetszik, ez jó, ez elég nekünk…(Török Gábor politológus)

 


Kommentek