Kampánymilliárdok

A kommenteléshez kattintson a képre!


A népszavazást megelözö reklámhadjárat a többszörösébe került a mostaninak: a kormány arra - saját bevallása szerint - nettó 5,9 milliárd forintot költött. A teljes kampány - benne az Október 2.át megelözö ötvenn nap, valamint az azt megelözö tájékoztatósorozat hirdetései - hublot replica watches összegségében azonban ennél jóval többe, 12-13 milliárda kerülhetett.

Nekünk nincs ennyi pénzünk, egyik ellenzéki pártnak sincs. Hogy a kormány honnan "varázsolja" elö ezeket az összegeket, csak találgatni lehet. De a rengeteg pénzt helyettesitheti az összefogás, ha mindenki feláll és azt mondja: ebböl elég. Csak az ellenszavazatokkal lehet ekkora mennyiségü reklám (butitó) pénzt kompenzálni. Ha lesznek elegen akik a "Magyar Altenativa" ra szavaznak akkor remélhetöleg utoljára szórták el a pénzünket azok az emberek akik a nép szolgálatában állnak.


Internet(FB) ellenzék

A kommenteléshez kattintson a képre!


Hogyan lehet az internetes (FB) mozgalomnak sikere

Sok elégedetlen szervezet, csoport, képviselet müködik az interneten, több, kevesebb résztvevövel, hozzászólóval, „Like“ olóval. Van egy, pár száztól több tizezerig terjedö elosztás a különbözö fórumokon, nyilván itt a bizonytalan, pártnélküli, de változtatni akarókról van szó. Ez jelenleg 35-42 % között mozog. A többi szavazó már valamelyik pártra tette le a voksát és ki is tart mellette. A legnagyobb feladat a sok ellenzéki csoport összevonása egy „ütöképes“ egység létrehozásához. Ez közös érdek, hiszen a tíz, húsz vagy ötvenezres létszámú szervezeteknek is elveszik a hangjuk, ha az általuk támogatott párt, szövetség, szervezet nem jut be a parlamentbe. A bejutási határ pedig – tudvalevöen – 5% ami kb. 8,5 millió szavazótól 425 000 szavazatot jelent!! De itt még mindig csak az 5% os küszöbröl beszélünk.

A kormányváltás viszont csak 30% elérésével, azaz 2.500 000 szavazattal valósítható meg!!

Összefogást hirdet a baloldal. De mi van, ha a többség nem a baloldaltól várja a kormányváltást, hiszen - nyilvánvaló okokból - sokan nem a régi rendszert szeretnék visszaállitani, hanem egy valóban új irányzatot szeretnének megvalósítani?

Jelen pillanatban kb. 5.000 000 FB felhasználó van Magyarországon. Legyen ebböl kb. a fele kormánypárti plussz az összes balodalt támogató résztvevö, de még igy is lenne reális esély a sikerre, hiszen a maradék még mindig elegendö lenne a 30% eléréséhez.

Hogyan müködne egy „Virtuális Szavazó(FB) Tábor“?

Jelölné magát minden új párt(pártocska), szervezet, közösség, mozgalom amik a kormányváltásban vállalnak aktiv szerepet és programjukkal, arculatukkal, politikai irányukkal, kiállásukkal „küzdenek“ a „VSZT“ szavazataiért és egyben a lehetöség is megadatik, hogy olyan program álljon össze ami egy ekkora tábor elvárásait is tükrözi.Természetesen nevezeheti mindenki az Ö személyes favoritját is. Erre van még kb. egy év, miután „VSZT“  (az összes ezirányú 2.500 00 felhasználó) meghozná a döntést valamelyik szervezet javára. Ekkor az amerikai rendszer alkalmazásával, best replica watches miszerint nincs elsö, második, harmadik helyezett, hanem a gyöztes visz mindent – az alulmaradt indulók beleegyezésével és támogatásukkal – a gyöztes megkapja a 30% os „Virtuális Szavazó Tábor“ támogatást, amivel már le lehet váltani a kormányt.

Csak és kizárólag ilyen mennyiségü támogatással lehet valamit érdemben elérni.

Gyöztesröl beszélünk ugyan, de vesztes sem lehet senki, hiszen minden résztvevö, szavazó, jelölt, közremüködö egy célért „versenyzett“ ami így – mindenki érdemével – sikerre jutott. Ezt a pártot lehet listázni, jelölteket állitani, az ajánló (kopogtató) lapokat a nyertes párt embereinek átadni és jöhet a kormányváltás + pezsgö pukkantás.

 

Lehet tiltakozni, lehet szervezkedni, lehet másokat meggyözni vagy támogatni és végsö soron lehet másra szavazni. Ha elegen teszik és gondolják ezt, akkor másképp fognak menni a dolgok. Ha nem, akkor ez marad. Nem azért mert diktatura van, hanem azért mert ez tetszik, ez jó, ez elég nekünk…(Török Gábor politológus)

 


Magyarok számüzetésben

A kommenteléshez kattintson a képre!


Magyarok száműzetésben!

Sajnos sok esetben csak szerencsepróbálásról van szó, melynek eléggé kétes a kimenetele. Több külföldön élő magyarok által létrehozott portálon olvashatóak a következő posztok:

Munkát keresek XY városban vagy a környékén, nyelvtudás nincs, de hamar tanulok. Szállás kell.

Nyelvtudást nem igénylő munkát keresek sürgősen XY városban. Minden érdekel.

Sürgősen szállást keresünk barátnőmmel XY városban. Stb.

Németországban 2,5 – 2,8 Millió munkanélküli és 8,4% alulfoglalkoztatott (csökkentett, félnapos) egy 80 Milliós országban 6% munkanélküli kvótát jelent.

A legfontosabb tény az, hogy nyugaton nem munkaerőhiány van, hanem az olcsó munkaerő által szerzett profit megszerzése a cél. Mindenekelőtt a közép európai országokból érkezők dolgoznak, olyan bérekért melyre a német munkavállaló nem akar, vagy egyszerűen nem éri meg neki jelentkezni.

Nézzük a legnagyobb havi kiadást, a lakást: Régióktól, kis és nagyvárosoktól függően különbözően drágák az albérletek (Németországban minden második ingatlan bérlakás)

Vegyük például Münchent: Egy 30 nm garzonlakás 4-500 € ba kerül és persze kikötés, hogy max. 2 ember lakhatja. A bérleti szerződést csak úgy írjuk alá, ha van a zsebünkben 2000 € mert az azonnal ugrik a kaucióra (3 x lakbér) + első havi lakbérre. Természetesen, ha már családról van szó, akkor kell a 3 szoba, ami 1000 € alatt nemigen kapható. (itt már 4000 € az azonnali „beugró”)

Ahhoz azonban, hogy elfogadják a pár ezer Euródat előlegként, ahhoz fel kell mutatnod minimum 3 hónapos bejelentett munkahelyi igazolást, melynek 2,5-3 szorosának kell lennie, mint a lakbér összege. Ha ez is meg van, akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy miből és hogyan rendezd be a gyönyörűen fehérre meszelt (ugyanúgy is kell leadni) tök üres lakásodat.

Így természetesen nem csoda, hogy arról nem szólnak a hazalátogatók, hogy a legtöbbjük lakókonténerben (építőipar), munkásszállón (takarítók) vagy a cég saját szállásain, lakásaiban laknak, melyeknek nyilván az a veszélye, hogy ha felmondanak a vállalatnál, akkor költözhetsz a lakásból is. Azonnal. Azzal sem dicsekednek a külföldi munkavállalók, hogy a 8 órás munkaidőt csak hírből ismerik és a hétvége is bizonytalan, hogy munkaszüneti nap-e. Mindezt 1000-1200 € fizetésért. Az hogy emiatt családok mennek tönkre és nagyobb bajba kerülnek, mint a „megoldás” előtt, az csak hab a tortán, de a kényszer nagy úr.

Ezzel azt szeretnénk érzékeltetni, hogy mennyire alapvető követelmény a magyar bérrendezés ahhoz, hogy a www.fitwatch.biz külföldi munka elveszítse – amúgy is kétes értékű –vonzerejét és a kint levőket hazahozhassuk, vagy legalábbis megfékezhessük a további elvándorlást.

A mindenkori magyar kormánynak kötelessége a magyarok magyarországi megélhetésének biztosítása, a népjólét növelése, és a gazdaság mindenki által érzékelhető fejlesztése.

A magyar béreknek el kell érniük a 300.000 Ft.-os Nettó átlagkeresetet a jelenlegi 260.000* bruttóval szemben, ami a jelenlegi adózási rendszer mellett alig 175.000 Ft. vagyis kb.583 € jelent nettóban. (*aktuális átlagjövedelem)

Ez, ha figyelembe vesszük az irdatlan, több milliárdos, tag heuer replica különböző kétes helyekre folyó összegeket, nem is annyira lehetetlennek tűnő dolog. Annál szomorúbb, hogy a jelenlegi kormány ezt az elementáris problémát mellékesen, félvállról és pökhendi módon kezeli. A változás 2018-tól az Önök kezében van. Éljenek vele.

A Magyar Alternativa